M/Y Faun

Velkommen

Her kommer informasjon om Vennelaget Faun.

Faun er for øyeblikket i Bergen, og vil fra midten av mai til ut juni har base ved Gamlehaugen, der hun lå når vår første Statsminister Chr. Michelsen bodde på Gamlehaugen.
I en ramme av historisk sus, kan vi tilby staselige M/Y Faun for utleie, for kortere eller lengre turer i den Bergenske Skjærgård. I et klenodium fra 1916 med mahogni, plysj og fasettslipte vindusglass kan dine gjester få en kulturell, kulinarisk og maritim opplevelse utenom det vanlige. Skipper Eilert Munch Lund, som har produsert filmserien «Vår Maritime Kulturarv» og som fikk Sjømannsprisen i 2011, vil kunne fortelle spennende historien til M/Y Faun, og om interessante steder i skjærgården rundt Bergen. Fra 1946 til 1955, var der Eilert’s bestefar skipsreder Eilert Lund som eide Faun! Faun er sertifisert for 12 passasjerer.

Ta kontakt med Eilert Munch Lund på tlf. 91 83 19 38 eller eml@eml.no for ytterligere informasjon og booking.

   

Om Faun
Faun ble bygd i 1916 ved Damsgaards Baatbyggeri og Motorforretning i Bergen. Verftet var etablert av ingeniøren August Moldestad, som hadde studert skipsbygging i England. Båten vart bygd som lystfartøy for sonen til Christian Michelsen, Noregs første statsminister. Faun er 53 fot lang og kostet ny kr. 33.000,-. Skrogformen er inspirert av brittiske krigsskip fra begynnelsen av 1900 tallet.
Motoryachten Faun hadde hjemmehavn på Gamlehaugen fram til 1925. Etter dette var båten eid av kjente redere i Bergen. I 1955 overtok BKK båten, og de brukte henne i samband med den store kraftutbyggingen i Matrefjella. I 1993 ble båten overdradd til Hardanger Fartøyvernsenter. Våren 2005, nøyaktig 100 år etter at Christian Michelsen på fredelig vis ledet nasjonen vår ut av unionen med Sverige, var Faun ferdig restaurert. Istandsettingen tok fem år og kosta ca. 5 millioner kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.